water-lead mk

Состав на водата

 

  water-composition Avène Термалната Изворска Вода има уникатен, богат и константен состав.
Ниска содржина на минерали: сув остаток 266 mg/L Не ја суши кожата
Калциум/магнезиум бикарбонат профил Ефикасност
Богата со силикати: 10.6 mg/L Исклучиво нежна и смирувачка
Многу висока содржина на микроелементи Ја обновува епидермалната бариера
Неутрална рН: 7.5 Го обновува балансот на кожата

Ниската содржина на минерали ја прави Avène Термалната Изворска Вода екстремно мека. Нејзиниот уникатен состав и исклучителни карактеристики, се дел од долгата традиција која датира од 18 век.

Avène Термалната Изворска Вода vs. конкурентите

water-competitors MK

 

Компаративна, контролирана, двојно-слепа, студија на 3 Термални Изворски Води со различен минерален состав (266mg/L, 4,500 mg/L and 11,000 mg/L) покажува дека Avène Термалната Изворска Вода е помека од другите води со повисок минерален состав*.

*Bacle I et al. Sensory analysis of four medical spa spring waters containing various mineral concentrations. International Journal of Dermatology, 1999, (38), n°10: 784-786

Секојдневна употреба при различни активности

 

water-indications MK