thermal-water-bottleAvène Термалната Изворска Вода настанува како дождот. 40 годишното патување на подземните води низ планините Cevennes произведува термална изворска вода која е идеална за нега и одржување на чувствителната кожа.

Оваа вода постепено се здобива со микроелементи и силикати, формирајќи перфектно избалансиран минерален состав кој е идеален за чувствителна кожа. Avène го смирува, омекнува и обновува природниот баланс на кожата. Повеќе од 300 строги биолошки, фармаколошки и клинички студии јасно ги потврдуваат заздравувачките и смирувачките карактеристики на Avène Термалната Изворска Вода. Покрај третманот за чувствителна кожа, оваа терапија се користи со векови во Хидротерапевтскиот Центар за голем број на потешки дерматолошки состојби како: атопичен дерматит, псоријаза, ихтиоза и изгореници.

Avène брендот за нега на кожа е создаден за да ги искористи неговите заздравувачки карактеристики за смирување на чувствителната кожа ширум светот. Формулирани со Avène Термалната Изворска Вода која е полнета директно од изворот, Avène брендот за нега на кожа ги адресира потребите на сите типови на чувствителна кожа.

view-product-details MK

cms-thermal-water-bottom samo lica MK