CPI

Avène Crème peaux intolérantes

Туба од 50 ml. со D.E.F.I технологија на затварање

Иритации поради климатски промени, неподнесување на козметички производи…
Помага на кожата да се заштити.

Моментално ја смирува иритацијата и го враќа хидро-липидниот слој на кожата благодарение на патентираната состојка Parcerine®. Тоа ја намалува реактивноста на кожата и обезбедува ефективна и долготрајна заштита. Производот е сптерилни благодарение на D.E.F.I технологијата – новиот стандард на производство, единствен во светот, што гарантира максимална безбедност за реактивната кожа.

Предности
Avène Crème peaux intolérantes за нетолерантна кожа содржи Parcerine®, нова активна состојка, која влијае на механизмот на реактивност на кожата и ја смирува иритацијата, ја враќа бариерата на кожата.
Штити – Ја возобновува бариерата на кожата и обезбедува ефективна и долготрајна заштита.
Високо ниво на толеранција – содржи минимален број на компоненти, избрани за максимална чистота и нежност.
Смирува – Parcerine® во комбинација со Avène термалната изворска вода смирува, делува против-воспалително и остварува моментално чувство на свежина и удбоност на кожата.

Дали одговара на мојот тип на кожа?
Avène Crème peaux intolérantes за  нетолерантна кожа е наменет за реактивни кожи кој реагираат при најмал контакт (климатски услови, козметика, креми) по што се јавува црвенило, чешење и пецкање.

Начин на употреба
Исчистете го лицето со Avène Lotion Peaux Intolerantes, потоа нанесете од кремата. Постапката се прави двапати дневно (наутро и навечер).

 

 

Начин на аплицирање
Состав

AVENE THERMAL SPRING WATER (AVENE AQUA), MINERAL OIL (PARAFFINUM LIQUIDUM), GLYCERIN, GLYCERYL STEARATE, SQUALANE, CYCLOPENTASILOXANE, CYCLOHEXASILOXANE, SERINE, CARBOMER, TETRASODIUM EDTA, TRIETHANOLAMINE, WATER (AQUA).

Резултати на тестирање: Crème peaux intolérantes

Производ тестиран на 70 пациенти на возраст од 18 до 55 години, сите со нетолерантна кожа. По 3 недели кај испитаниците е забележено:
– Намалена чувствителност на кожата за 98%
– Мека кожа 97%
– Пофлексибилна кожа 98%
– Околу 98 од испитаниците сметата дека е важно или многу важно да се користат производи БЕЗ конзерванси.