AVÈNE МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ ВО ОЛЕСНУВАЊЕ НА ЗАЗДРАВУВАЊЕТО НА РАНИ

Негата на рани се одвива во две фази:

• Фаза на длабинско заздравување – дермалните ткива регенерираат здрави капилари и клетки. Ако раната е премногу тешка, мора веднаш да се посвети и медицинско внимание.

• Површинска фаза – дермисот почнува да се затвара, однадвор навнатре почнувајќи од надворените краеви на раната.

Настрана од здравата, заздравувака средина, од примарно значење е да се даде доволно време на раната да заздрави. Во ретки случаи може да се јават компликации со формирање на лузни како резултат на:

• Нарушувања на метаболизмот

• Нехранетост

• Долго мирување во кревет

• Слаба циркулација (посебно во нозете)

• Прекумерно формирање на лузни, познати како “келоидни лузни”

Avѐne нуди патентирана комбинација на заздравувачки состојки во една обновувачка крема за да помогне во опоравување на Вашата повредена кожа. Овој технолошки напреден производ може да помогне да се обезбеди оптимално заздравување.

c_beforeafter_woundcareMK

Cicalfate Creme reparatrice

footer-headband