AVÈNE И ВИЕ: РАБОТИМЕ ЗАЕДНО ЗА ПОМЛАДА КОЖА

Сечија кожа реагира различно и на различни начини на живот и генетика. Добрите вести се дека и вие имате некое влијание врз стареењето на кожата. Една од најважните работи кои треба да се избегнуваат е директното долго изложувањ на UV зраци. Секогаш носете заштитна облека и користете висок SPF фактор. Исто така е докаано дека кај пушачите се јавува предвремено стареење на кожата.

Исто така постојат и чекори кои можеме да ги превземеме за да го подобриме здравјето на нашата кожа. Поголем дел од диететските суплементи содржат витамини, аминокиселини и минерали кои често поседуваат потенцијал против стареење преку заштита од слободните радикали. Друга одбрана против стареењето на кожата е нега на кожа. Ако кожата дехидрира лесно, станува нежна, па така е важно да се најде вистинската дермо-козметичка линија на производи за обновување на оштетениот хидролипиден филм.

Аvѐne има развиено патентирани производи против стареење кои може да се користат од 20 годишна возраст со цел да се намали појавата на фини линии и брчки. Како што Вашата кожа почнува да пројавува подлабоки и истакнати брчки, време е да се подобри режимот против стареење. Аvѐne линијата против стареење помага во ефикасно исполнување и затегнување на кожата со што се корегираат фините линии и губитокот на еластичност.

c_beforeafter_aging MK

footer-headband