НЕЖНИ ПРОИЗВОДИ ЗА ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА

Првиот чекор во избегнување на иритации е да се намалат факторите кои ја предизвикуваат чувствителноста на кожата. Чувствителната кожа најчесто се раздразнува од ветер, студено, сонце, абразивни средства за чистење, кои добро се толерираат од страна на нормална кожа. Сепак, избегнувањето на вакви ситуации е чесо непрактично, па така најважно е да се најдат потврдени терапии што е можно побрзо откако за прв пат ќе се приметат симптомите. Повеќето луѓе ќе почувствуваат печење, чешање и затегнатост на кожата.

Повеќе од 65% од луѓето, кои тврдат дека имаат чувствителна кожа всушност имаат заболување на кожата, кое може да се влоши со тек на време. Avѐne брендот за нега на кожа е формулиран за смирување на чувствителната кожа како и да помогне на луѓе со други нарушувања на кожата.

Производите за нега на кожа на Avѐne биле создадени за да ги обезбедат истите заздравувачки бенефити како оние на Avѐne Термалниот Извор во Франција за луѓето со чувствителна кожа ширум светот. Формулирани со Avѐne Термална Изворска Вода и полнети директно од изворот, Avѐne производите за нега на кожа и третманите ги адресираат потребите на сите типови на чувствителна кожа.

Avene_hypersensitiv_20A189F
footer-headband