Кожата е најголемиот човечки орган, една од нејзините улоги е одбранбената функција на организмот. Покрај тоа таа служи како бариера помеѓу внатрешноста на телото и надворешниот свет, но исто така го спречува губењетп на основните телесни состојќи, како што се вода, минерали и протеини, но исто така го спречува и влегувањето на потенцијално штетни матери во организмот, како што се хемикалии, бактерии и алергени.

Било каква иритација може да предизвика оштетување на кожната бариера а со тоа се загрозува и интегритетот на целото тело. За среќа, кожата има способност да започне самообновувачки процес веднаш по иритацијата а со тоа и враќање во нормала. Сепак, многу големо значање е што е можно побрзо да потикнеме и стимулираме процес на обновување на кожата.

cicalfate-koza_1Cicalfate производите потикнуваат обновување на кожата, со што го забрзвуват процесот на заздравување и овозможува повторно ефикасна функција на кожната бариера. Сите поизводи содржат нежни состојки со докажана активност. Сукралфатот има својство на бариера, се врзува за протеините и клеточната мембрана и потикнува регенерација на оштетените ткива и нивна заштита од надворешни агресии. Неговите обновувачки ствојства се покажаа и докажаа на бројни клинички студии. Бакарот поседува обновувачки и анти-микробно својство кои го спречува растот на одреден вид на микроорганизми. Цинкот има анти-воспалително и регенеративно својство, игра важна улога во раните фази на процесот на лекување на кожата. Avène Термална Вода има смирувачкп и анти-воспалително дејство

Cicalfate Crème réparatrice поради својата богата формула има голем заздравувачки опсег, а заради избраните активни состојќи делува благотворно и потикнува забрзено заздравување на кожата. Го враќа чувството на удобност и пријатност.

Примена на Cicalfate Crème réparatrice – обновувачка крема

slika1Егземи
Површни, бенигни инфекции се карактеризираат со мали, плочасти, розеви дамки кои предизвикуват хипопигментација на кожата. Веднаш после првото појавување треба да нанесете Cicalfate Crème réparatrice.

slika2Рани во пределот на усните
Честите иритации стварат црвени набори на усните, кој може да напукат и да предизвикаат неугодност и болка. Cicalfate Crème réparatrice е идеална крема за третман на испукани усни, воедно спречува и повторно јавување на истите.

slika3Периорален дерматитис
Периорален дерматитис се манифестира на неколку начини: кај бебиња е иритација на кожа предизвикана од контактот на плунката со кожата, а во кај повзрасните се јавува таков проблем кој поради тикови не можат да престанат да ја оближуваат усната. Cicalfate Crème réparatrice го забрзува заздравувањето и спречува понатамошни компликации.

slika4Различни иритации
Многу агресивни супстанци можат да ја надразнат кожата. Кожата станува црвена, покриена со љушпи и зажарена, чеша и се јавува непријатно чувство. Cicalfate Crème réparatrice ја смирува иритацијата и го забрзува заздравувањето.

slika5После дерматолошки зафати
За кожата побрзо да заздрави после дерматолошки третман (ласер, крио-терапија, електрокоагулација, хирушки зафат), нанесите Cicalfate Crème réparatrice на третираното подрачје.

Cicalfate Creme reparatrice

Нарачете Cicalfate Crème réparatrice – обновувачка крема онлајн

 

footer-headband